close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - tippek

Kürtőskalács recept

2020.07.29 16:56
Kürtőskalács recept

Mi az igazi kürtőskalács recept?

Kürtőskalács recept: mindenkiben ott él a kérdés! Mi az igazi kürtőskalács receptje?

Sokan, sokféleképpen készítik. Otthon, cégek, Erdélyben, Ausztráliában, mindenhol máshogy. Valamikor régen egy misztikus este volt. Talán egyszer ez az este is sorra kerül majd egy blog bejegyzésben. Mondják, hogy mindenkiben van valami. Bennünk épp a kürtőskalács receptje volt. Ott, épp akkor este. Nem, nem az ufó hozta elénk. Életünk sok nagymamája, de azok közül is kettő mindig is nagyon értett a kelt tésztákhoz. Anyáink is. De magunk élünk, halunk a jó ételért és a vendégért. Majd jött pár sodró, lendületes év, amikor is vanília illatú volt a múzsa is. Azon az este pedig megalkottuk azt a receptet, amihez azóta nem nyúltunk. Leírni sem mernénk, hogy mennyi igazi kürtőskalácsot késztettünk már. Budapest, Magyarország mosolyáért cserébe. Ezt a receptet, ahogy mi készítjük el a kürtőskalácsot, olvasd MOST, ITT.

Futtasd fel az élesztőt, langyos tejben vagy vízben, kevés cukorral, némi liszttel megszórva a tetejét. Keverd össze a száraz alapanyagokat. Ha teheted a lisztet mindig szitáld át. A vajat szobahőmérsékleten add hozzá a lisztkeverékhez. Reszeld bele a citromok héját. A víz nagyobbik részét langyos állapotban add a lisztkeverékhez. Kezdd el megdagasztani a tésztát. A jó és helyes dagasztásról későbbi blogbejegyzésben írok még. Ha szükséges a maradék langyos vizet add a tésztádhoz. Lehetőleg dagasztás fele ideje előtt, mert később már nehezebben veszi fel a lisztet. Kellemes állagú, lágy tésztát dagassz. A kelt tésztát nem gyúrjuk, hanem dagasztjuk! Akkor jó a tésztád, ha már elválik az edény falától és egységes, homogén szerkezetű és kellemesen lágy állagú. Olajozd be a tészta felületét és egy tiszta, szép konyharuhával takard le. Keleszd 1 óráig. Tovább is kelesztheted. Csak jót teszel vele!

Ha megkelt jöhet a tekerés. Később erről is olvashatsz itt a blogban! Ha azt látod, hogy ez egy egyszerű kelt tészta receptje, csipetnyi extrával, akkor jó! Így kell elkészíteni az igazi kürtőskalácsot! Ez az igazi kürtőskalács recept. Nem szabad rohanva, kutyafuttában csinálni. Legyél ihletett állapotban. Akarj egy remek tésztát dagasztani. Akarj jót adni. akarj örömöt szerezni. Mosolyt az arcokra.

 

Ezzel a recepttel szállítjuk Neked Budapesten a kürtőskalácsot! Rendelheted, házhoz is szállítjuk, ha nincs időd! Ha időd viszont engedi, próbáld ki! Készíts igazi kürtőskalácsot.

 

Kürtőskalács termékeinket ajándékba is adhatod! Válogatásainkat és különböző darabszámú boxokat is választhatsz ajándéknak! Legjobb választás ajándéknak! Céges ajándéknak is a legjobb ötlet! Ha karácsonyra keresel céges ajándékot, eredetibb nem is lehetsz! Képzeld el a pillanatot! Party service szolgáltatásunk különböző kiszerelésben szállít neked kürtőskalácsokat. A Grill kürtőskalácsok pedig az otthoni grillezés páratlan élményét adják Neked.

Nem féltünk átadni nektek a kürtőskalács igazi receptjét. Adni szeretnénk. Adni mindig is a legjobbat. A legtöbbet. Készítsétek bátran és lelkesen a mi receptünkből kürtőskalácsot.

Ha pedig csak az élményre vágysz vagy sietős vagy ajándékoznál, válaszd a kényelmes megoldásainkat és rendeld oda, ahová csak akarod! Ízek, csomagolások, ajándék. Kürtős Legenda otthonra.