Kürtős Legenda Blog - sztorik

Február van, és ez már javában a farsangi időszaknak nevezhető, sőt pár hét múlva véget is ér. Összejövetelek, partik, farsangi mulatságok. Persze finom csemegékkel, desszertekkel az igazi.

Kezdjük azzal, hogy finom. Ez az egyik valódi előnye a kürtőskalácsnak, persze ehhez még télre sincs szükség.

Ismételten büszkék lehetünk a magyarokra, akik az idei Bocuse d'Or internacionális szakácsverseny bejutottak a Föld legjobbjai közé.

Desszertnek tekinthetünk minden ételt, legyen szó édességről, sós készítményről, gyümölcsről vagy akár kürtőskalácsról, borról, amelyet nem fő, hanem kiegészítő fogásként fogyasztunk el.

Ismerjük, szeretjük, de a történetéről aránylag keveset tudunk. Mi összegyűjtöttük a kürtőskalács főbb történelmi jellegzetességeit, érdemes elolvasni.

Akkor jött a nap legédesebb pillanata. A friss kürtőskalács.