close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - tippek

A zsírégetés hatékony fokozása

2020.11.15 16:28
A zsírégetés hatékony fokozása

Fontos, hogy egészségünk érdekében figyeljünk a táplálkozásunkra és zsírégetéssel fokozzuk a feleslegesen bevitt energiát. Ehhez adunk pár ötletet.

Általánosan elmondható, hogy egyre kevesebbet mozgunk. Főleg jellemző ez az otthonról, online végezhető, valamint az ülőhelyhez kötött munkák esetében. Éppen ezért fontos, hogy egészségünk érdekében figyeljünk a táplálkozásunkra és zsírégetéssel fokozzuk a feleslegesen bevitt energiát. Ehhez adunk pár ötletet.

Elsősorban érdemes tisztában lenni azokkal az általunk is kedvelt ételekkel, amelyek nem a zsírt növelik testünkben, inkább a hatékony zsírégetésben vállalnak szerepet.

 

 

Zsírégető ételek

Első helyen a nyers zöldségeket kell megemlíteni, melyek kalóriatartalma általában alacsony, így nagyobb mennyiségre van szükségünk belőlük. Ez kisebb bevitt kalória mellett hamarabb kelti a jóllakottság érzését. Külön érdemes kiemelni a hüvelyeseket. Kiváló tápanyag-, fehérje és vitamin források, ugyanakkor gyorsítják az anyagcserét, fokozzák a szervezetben a zsírégetést.

Közismert az olívaolaj, amely telítetlen zsírsavakban gazdag és az emésztésre, illetve anyagcserére gyakorolt kedvező hatása mellett még a koleszterinszintet is képes csökkenteni.

Kiváló zsírégető hatékonysággal rendelkezik a citrom, a benne található vitaminok, ásványi anyagok, valamint savak a zsírbontás mellett az anyagcserére is jótékony hatással vannak.

A citrom mellett szinte minden gyümölcs képes kisebb-nagyobb mértékben pozitívan hatni az emésztési folyamatainkra. Érdemes minél többet fogyasztani ezekből, lehetőség szerint naponta többször is.

Régen ették, aztán kidobták és ma megint egyre többen használják az ételeikben a búza- és zabkorpát. A korpa ugyanis élelmi rostokban gazdag, amely szintén előnyösen hat az emésztésre, illetve a zsírégetésre.

Hatékony zsírégető ételeknek tekintjük a magas Omega-3 forrású táplálékokat, mint pl. a tengeri halak. Ha lehetőségünk engedi, a hatékony zsírégetés érdekében inkább ezt válasszuk, mint másfajta húsokat.

Ugyancsak a zsírégető ételek közé tartozik pár teafajta is. Az egyik legismertebb a zöld tea, amely még a noradrenalin zsírégető hormon termelődését is elősegíti.

 

*

 

A megfelelő étkezési szokások mellett a hatékony zsírégetéshez ugyanakkor az életmód is fontos szerepet kap. Milyen szokások segíthetnek?

 

 

Hogyan kezdjük a napot?

A lendületes napkezdéshez nem feltétlenül van szükségünk villásreggelire. És néha kicsit el is halaszthatjuk időben. Egyes vélemények szerint legalább 13 órát kell várni az esti vacsora és a reggeli étkezés között, hogy az anyagcserénk tökéletesen működjön. Ennek tükrében a reggelt inkább mozgással kezdjük az étkezés helyett, ez biztosan nagyfokú és hatékony zsírégetést tesz lehetővé.

Persze nem érdemes várni az evéssel délig, indítsuk a napot zöldséggel, gyümölccsel, amely a fentiek alapján jótékonyan hat az emésztésünkre.

 

A zsírégetés hatékony fokozása

Napközbeni étkezés

Az étkezés során bevitt zsírt a testünknek órákig tart lebontania. Egyes vélemények szerint ezért az étkezések között legalább öt órás szünetek javasoltak. Ezekben a szünetekben nem célszerű még gyümölcsöket sem fogyasztani.

Persze vannak más vélemények is, amelyek a többszöri, ámde kis mennyiségű étel bevitelét javasolják a megfelelő anyagcseréhez, illetve zsírégetéshez.

 

 

Szerény vacsora

Alighanem ezzel minden ember egyetért, hogy lefekvés előtt, vacsorára, a visszafogott étkezés az ideális. Senki nem szeret tele hassal ágyba bújni.

 


A megfelelő ételek kiválasztása és a napi étkezési szokások ugyanakkor talán el is hanyagolhatók, amennyiben megfelelően aktív életet élünk. Az aktív alatt sportra, mozgásra gondolok. Az aktív és rendszeres sport nagy hatással van az anyagcsere folyamatokra, valamint kiválóan fokozza a zsírégetést is. Ilyen esetekben érthető és elvárható, hogy a fokozott anyagcsere miatt megfelelő mennyiségű és energiatartalmú ételt vigyünk a szervezetbe.

Persze nem csak a rendszeres sportolás esetében igaz ez, hanem az alkalmi energiaigény esetében is. Amikor pl. városlátogatásra megyünk, az egész napos gyaloglás bizony rengeteg energiát kíván a szervezettől. Ezt az energiát pótolni kell. De erről majd máskor beszélünk…