close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - tippek

Bejgli helyett kürtőskalács

2020.11.27 16:30
Bejgli helyett kürtőskalács

Mi lehet a vetélytársa, mit ehetünk bejgli helyett? Íme a mi ajánlatunk!

Ha karácsony, akkor bejgli mondhatnánk. Mákos vagy diós, a lényeg, hogy olyan desszert, amit szívesen fogyasztunk reggelire, ebédre, uzsonnára és talán egy kicsit estére is. Mi lehet a vetélytársa, mit ehetünk bejgli helyett? Íme a mi ajánlatunk!

 

 

Mi is az a bejgli?

A bejgli alapvetően kelttésztából és töltelékből áll. A tészta elkészítése aránylag egyszerű, majd a pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, a tölteléket szétterítjük rajta és feltekerjük a tésztával együtt. A töltelék leggyakoribb formája a mákos vagy daráltdiós ízesítés.

A feltekert bejglit szeletekre vágva lehet tálalni, esetleg porcukorral meghinteni a tetejét.

 

 

Mikor készítünk bejglit?

A hazai konyha a bejgli sütéséhez leginkább karácsony környékén köthető. Ilyenkor a rengeteg egyéb finomsággal együtt kerül a bejgli is az asztalra. A bejgli mellett közismerten „kötelező” étel, bár nem desszert a halászlé, a rántott hal, a sült liba, a töltött káposzta, hogy csak néhányat soroljunk fel. A desszertek kategóriában is széles a választék. A bejgli mellett népszerű a mézeskalács, a tiramisu, a lekváros linzer, a zserbó, az isler, a gyümölcskenyér és sorolhatnánk még jó sokáig, hogy kinek mi is éppen a kedvence. Az azonban biztos, hogy karácsony táján sokkal több desszert fogy, így a bejgli is népszerű választás ebben az időszakban.

Ugyancsak előny, hogy a bejgli aránylag hosszan eltartható, így már napokkal az ünnep előtt elkészíthető, mégis ízletes és friss marad.

 

 

Kik szeretik a bejglit?

A bejglit mondhatni mindenki szereti. A kisgyerekektől a nagyszülőkig ízlelgetik, néha-néha elcsennek egy szeletet és ismételten megállapítják, hogy jól sikerült ez a desszert.

Sokan már a napot is ezzel kezdik. Egy kávé vagy tea mellett elfogyasztott bejgli az ízélmény mellett energiát is ad, így biztosan jól indul a nap. Ebéd után is jó választás lehet, desszertként elfogyasztani, lezárva a napközbeni étkezést. Akár munkahelyen, akár otthon, jól esik egy-két szelet ebből a finomságból. Persze még nem ért véget a nap. A bejgli uzsonnára is ugyanolyan élvezetes, mint bármely más napszakban. Sőt, energiatartalma miatt képes további lendületet adni a napnak.

Az esti bejgli evészet már ritkább. De fiataloknak, akik tele vannak élettel és szombat este van? Egy bejgliszelet segíthet csillapítani az éhséget, hogy könnyebben tudjunk újból belendülni és más, „fontosabb” dolgokra koncentrálni. Sőt, tovább megyek, egy délutáni vagy esti partihoz, esetleg egy éjszakai bulihoz is kiváló választás a bejgli. Vagy, hajnalban, amikor hazaér az ember és farkaséhes. Ugye milyen jó, ha talál otthon egy kis desszertet?

 

Bejgli helyett kürtőskalács

Mit ajánlunk Bejgli helyett?

Szögezzük le, hogy a bejgli egy igazán finom desszert, de valljuk meg őszintén nagyon sok ilyen van a kategóriájában. A mi kedvencünk (talán nem meglepő módon) a kürtőskalács. És az általunk kínált kürtőskalács kiváló alternatíva a bejgli helyett.

Miért ne lehetne olyan karácsonyi menü, karácsonyi ételsor, amely kicsit eltér a szokásostól? Amire nem úgy néz a család és a vendégek, mint az ezeréve megszokott dolgokra?

A lehetőség itt van, választhatunk! Képesek vagyunk megújulni és valami újjal, szokatlan előállni vagy ragaszkodunk a régi szokásokhoz? Meglepjük a családunkat egy jó desszerttel vagy félünk az újdonságot bevállalni? A döntés a miénk!

A kürtőskalács kiváló bejgli helyettesítő választás, melynek több előnye is van.

A kürtőskalács – alapjait tekintve – a bejglihez hasonlóan kelttésztából és ízesítésből áll, de persze attól azért kicsit több. Hiszen a kürtőskalácson megtalálható jellegzetes vékony karamellbevonat nyújtja ennek a desszertélménynek a kettősségét. A friss kürtőskalács belseje puhán foszló, ugyanakkor a külseje roppanósan vaníliás. Illetve – és itt jön a kürtőskalács másik előnye – rengeteg ízesítésben választható. Akár minden kürtőskalács külön-külön ízekben kérhető. Nincs rá szükség, hogy megvásároljunk egy nagy adagot azonos ízben. Kicsi, kürtőskalács party|snack desszertélmények különféle ízesítéssel. Kiváló alternatíva bejgli helyett. Akár házhoz szállítva. Akár minden nap. Frissen és ízletesen.