close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - tippek

Sós kürtőskalács különlegesség

2021.01.29 13:11
Sós kürtőskalács különlegesség

Nem titkolt, hogy a Kürtős Legenda elsősorban kürtőskalácsokkal és azok különlegességeivel foglalkozik. Magas szinten. És most bemutatjuk a sós kürtőskalács választékot, egy igazán meglepő különlegességet.

Mi az a sós kürtőskalács?

Első hallásra a sós kürtőskalács a sós és édes íz keveréke, pedig nem az. A sós kürtőskalács nem tartalmaz hozzáadott cukrot. A kürtőskaláccsal annyi a rokonsága, hogy ugyanabból a tésztából, de cukor nélkül készül, valamint az alakja olyan. Sőt, a sós kürtőskalácsok némelyikének tésztájában is van extra, mint például sonkás kürtőskalács tésztájába gyúrt apróra vágott sonka darabok. Ugye milyen ínycsiklandozónak hallatszik? A valóságban még inkább az!

A sós kürtőskalács tésztája tehát a hagyományos kelttészta, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így az íze is inkább egy pogácsához hasonlítható. Persze attól sokkal különlegesebb. Ilyen nem lehet minden sarkon vásárolni.

A kivitelezését tekintve a sós kürtőskalácsok már tényleg hasonlítanak a hagyományos kürtőskalács desszertekhez. A speciális sós kelttésztát vékonyra sodorjuk és feltekerjük a sütőfára. A feltekert tésztát ezután megforgatjuk még a sós kürtőskalács ízesítésének megfelelő feltétben. A sonkás kürtőskalácsot apróra vágott sonkában, a tepertős kürtőskalácsot tepertőben vagy a sajtos kürtőskalácsot reszelt sajtban.

Ezután a sós kürtőskalács készen is áll a sütésre, amit hagyományos módon csinálunk, faszénparázs fölött sütjük meg. A végeredmény egy eredeti kürtőskalácsra hasonlító, kívül frissen sült, belül puhán foszlós sonkás, sajtos vagy éppen tepertős sós kürtőskalács.

Úgy melegen szállítjuk házhoz, hiszen a friss étel gyors kézbesítése számunkra is olyan fontos, mint számodra. A sós kürtőskalács házhozszállítása gyorsan megtörténik, frissen érkezik a megadott címre.

 

Sajtos kürtőskalács a sós kürtőskalács sorozatból

 

Milyen a sós kürtőskalácsok választék?

Szinte bármilyen ízesítés elképzelhető ebben a kategóriában. Ugyanakkor a legismertebbek és legkedveltebb sós kürtőskalácsokat kínáljuk.

A sajtos kürtőskalács: Friss sajtos party|lunch sós kürtőskalács desszert, sós tésztával, hozzáadott cukor nélkül!

A friss kelt tésztába sajtot keverünk, hengeresre sodorjuk, bükkfából készült sütőfára feltekerjük, majd extra sajttal megszórjuk és faszénparázson megsütjük. A Kürtős Legenda party sós kürtőskalács desszertélménye kelt tészta alapú, vajat, élesztőt, tejport, sót, vizet, olajat és lisztet, valamint sajtot tartalmaz. A végeredmény egy sós, sajtos kürtőskalács.

A sonkás kürtőskalács: Friss sonkás party|lunch sós kürtőskalács desszert, sós tésztával, hozzáadott cukor nélkül!

A friss kelt tésztába sonkát keverünk, hengeresre sodorjuk, bükkfából készült sütőfára feltekerjük, majd extra sonkával megszórjuk és faszénparázson megsütjük. A Kürtős Legenda party sós kürtőskalács desszertélménye kelt tészta alapú, vajat, élesztőt, tejport, sót, vizet, olajat és lisztet, valamint sonkát tartalmaz. A végeredmény egy sós, sonkás kürtőskalács.

A tepertős kürtőskalács: Friss tepertős party|lunch sós kürtőskalács desszert, sós tésztával, hozzáadott cukor nélkül!

A friss kelt tésztába tepertőt keverünk, hengeresre sodorjuk, bükkfából készült sütőfára feltekerjük, majd extra tepertővel megszórjuk és faszénparázson megsütjük. A Kürtős Legenda party sós kürtőskalács desszertélménye kelt tészta alapú, vajat, élesztőt, tejport, sót, vizet, olajat és lisztet, valamint tepertőt tartalmaz. A végeredmény egy sós, tepertős kürtőskalács.

 

 

Mikor javasolt a sós kürtőskalács?

Röviden válaszolva bármikor érdemes lehet megrendelni. A sós kürtőskalács sorozat kimondottan ellentéte az édesnek. Elsősorban az éhség csillapítására készült prémium sós desszertélmény, különleges megjelenéssel.

Rendelhetjük magunknak is reggelire, ebédre vagy vacsorára, de kérhetjük kisebb-nagyobb összejövetelekre is. Egy házibuli, egy kertiparti vagy egy céges összejövetel is kiváló alkalom arra, hogy elkényeztessük vendégeinket egy sós kürtőskaláccsal. Akár vegyesen, édes és sós kürtőskalácsok kínálatával.

A snack méretű kürtőskalácsok aránylag kicsik, így azokból válogatva több ízvariáció rendelhető és esztétikusabb a megjelenése egy svédasztalon. Az original méretű sós kürtőskalácsokat inkább saját maguknak, azonnali fogyasztásra rendelik vásárlóink.

Bármilyen alkalom, bármelyik méret, biztos lehetsz benne, hogy a sós kürtőskalácsunk friss, finom és különleges.

 

 

A sós kürtőskalács házhozszállítása

A honlapunkon leadott sós kürtőskalács megrendelésnél egyértelműen jelezheted, hogy mikorra és hova szeretnéd, ha szállítanánk. Ezeket a többi kürtőskalácshoz hasonlóan, frissen készítjük és szállítjuk a megadott címre.

Sőt, megrendelésed már jóval a házhozszállítás kérése előtt leadhatod. Ha egy bulit szervezel, vagy csak egy családi összejövetel lesz, kérd a sós kürtőskalácsot házhozszállítással. Rendeld meg most!