close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - sztorik

Szépen szerepeltek a magyarok a Bocuse d'Or versenyen

2020.10.24 16:02
Szépen szerepeltek a magyarok a Bocuse d'Or versenyen

Ismételten büszkék lehetünk a magyarokra, akik az idei Bocuse d'Or internacionális szakácsverseny bejutottak a Föld legjobbjai közé.

Ismételten büszkék lehetünk a magyarokra, akik bejutottak a Föld legjobbjai közé. Az idei Bocuse d'Or internacionális szakácsverseny előkelő kilencedik helyét szerezték meg Tallinnban, ahol a verseny kontinensdöntőjét tartották. A magyar csapatot Veres István séf vezette.

A magyar résztvevők szerint roppant erős volt a mezőny, különösen a skandináv csapatok jeleskedtek, amit jól alátámaszt az a tény, hogy az első hét helyezettből hatot skandináv csapatok érdemeltek ki. Egyedül a franciák tudták felvenni velük a versenyt és elhozni a hatodik helyért járó elismerést. Veres István séf csapata, az elért kilencedik helyen ugyanakkor megelőzött több gasztronómiai nagyhatalmat is, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Az Európa-bajnokságra meglehetősen nehéz volt a felkészülés, tekintve, hogy kétszer halasztották el a koronavírus-járvány okán, illetve az is sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Az ilyen körülmények között elért kilencedik hely előkelőnek tekinthető.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke nyomatékosította, hogy „Tallin a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása”, hiszen a világdöntőt a franciaországi Lyonban tartják majd 2021. januárról júniusra halasztott időpontban. A magyar csapa teljesítette a kihívást, így ott lehet a Bocuse d'Or döntőjében.

A tallinni eredménynek köszönhetően a magyar csapat akkreditálta magát a Föld legjobb szakács-csapatai közé, mivelhogy a lyoni döntőbe a világ huszonnégy csapata - Európából tíz – méri össze tudását.

Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or megrendezésének okán felhívja a figyelmet a gasztronómia fontosságára, illetve a megváltozott szokásokra. Hiszen a gasztronómia a járvány alatt is itt van, amikor földrajzilag kisebb a mozgásterünk.

A Kürtős Legenda szívből gratulál a sikeres szerepléshez és egyben osztja a fenti véleményt. Magyarország szerencsére gazdag gasztronómiai élvezetekben, itt is találunk különleges és érdekes megoldásokat, ízeket, élményeket. Csak kicsit körbe kell nézni.