close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
Kürtős Legenda Blog - sztorik

Farsangi kürtőskalács parti desszert

2021.02.05 17:17
Farsangi kürtőskalács parti desszert

Február van, és ez már javában a farsangi időszaknak nevezhető, sőt pár hét múlva véget is ér. Összejövetelek, partik, farsangi mulatságok. Persze finom csemegékkel, desszertekkel az igazi.

A farsangi időszak

A farsang egy mozgó egyházi ünnep, vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, partik, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang érdekessége, hogy a keresztény naptárban nem kötődik hozzá vallási ünnep, alapvetően a néphagyományokra épül.

A farsang csúcspontja a karnevál, amit hagyományos magyar néven „a farsang farka” kifejezéssel illetnek. Ez farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, amikor nagy mulatságok közepette, valójában a telet is búcsúztatják. Több városban ekkor rendezik meg a híres karnevált. Magyarországon a farsang legnevezetesebb eseménye a mohácsi busójárás. És persze a családi, baráti, iskolai farsangi ünnepségek.

A történelmi gyökereket tekintve a farsang a párválasztás időszaka is volt, valamint fontos „esküvői szezon”. A húsvéti böjt időszakában ugyanis tilos volt esküvőt tartani. Erre utalnak az ünnepnapok elnevezései (pl.: első menyegzős vasárnap = vízkereszt utáni első vasárnap, vővasárnap = farsangvasárnap az ifjú férj az após kontójára fogyasztott stb.).

A falvakban a hagyományok szerint a legények szervezték a bálokat. A lányok rokonaik közvetítésével bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, aki a farsang végén nyilvános színvallásként a kalapjára tűzte. A báli szezon és táncmulatság lényege az eljegyzés volt.

Farsangvasárnapnak a farsangi időszak végén lévő farsang farkának első napját nevezzük. Sok helyen ezen a napon tűzték a legények kalapjukra a kiválasztott lányok bokrétáját. Farsangvasárnap után húsvétig már tilos volt az esküvő, a tánc és a vigadalom.

 

A kürtőskalács party|snack desszertek tökéletes választást jelentenek a farsangi partikra.

 

Farsangi partik

Számos farsangi parti, illetve nagyobb léptékű karnevál ismert a világ különböző helyein. Ilyen a Riói vagy a Velencei karnevál. Számunkra azonban sok esetben jelentőségteljesebb az iskolai karnevál vagy farsangi mulatság, amely csemeténk, és gyakran a szülők aktív részvételével zajlik.

Persze sok család, baráti társaság szintén rendez farsangi mulatságot, partit, elsősorban magánházaknál vagy kibérelt helyiségekben. Gyakran kötelező a jelmez viselete, ami jó alapot biztosít a mulatsághoz. A jókedv és az alkalom tehát adott, már csak egy kis inni- és ennivalóra van szükség, amihez kiváló alternatívát kínálnak a Kürtős Legenda kürtőskalács party|snack desszertek.

 

 

Kürtőskalács parti desszertek

Minden parti alapja a jó hangulat és a megfelelő ételek. A partidesszertek jelentősége nem vitás, hiszen általában svédasztalos kiszolgálás van. Ilyenkor egy kürtőskalács parti desszert tökéltesen tud illeszkedni az alakomhoz.

A Kürtős Legenda által kínált snack méretű party|snack desszertek ugyanis kis méretűek. Ennek köszönhetően a farsangi mulatságon is könnyen kézbefogható, gyorsan elfogyasztható. A kürtőskalács party|snack desszertek finomak is. Friss tésztából készülnek, egészséges, E-mentes alapanyagokból. A kürtőskalács party|snack desszertek energiatartalma nem nagyobb, mint azonos tömegű zsemle energiatartalma. Ellenben sokkal finomabbak. A kürtőskalács party|snack desszerteket sokféle ízben lehet rendelni. Ennek köszönhetően a svédasztalra kihelyezett desszertek is választékosak lehetnek. Diós, kókuszos, málnás, oreós, zserbós vagy más ízesítésű kürtőskalács party|snack desszertek. Megjelenésükben is különlegesek, de igazán élvezni csak az tudja, aki meg is kóstolta.

A kürtőskalács party|snack desszertek tökéletes választást jelentenek a farsangi partikra, bálokra, család vagy baráti összejövetelekre, de akár a céges rendezvényekre is. Ne tétovázz! Rended meg most!